10 am to 2pm

Maanantai- Perjantai

Asunto Alanya

Alanya, Antalya

+90 542 239 80 88

info@asuntoalanya.com

ALANYA

(aikaisemmin tunnettu nimellä Coracesium) on kaupunki ja suosittu lomakohde Turkin Antalyan maakunnassa, Välimeren rannalla. Kaupungissa on asukkaita noin 100 000, mutta väkimäärä kasvaa huomattavasti matkailusesongin aikana. Alanyaan on liikenneyhteydet 140 kilometrin päässä sijaitsevasta Antalyasta, missä on lähin lentokenttä. Kaupunki sijaitsee Antalyanlahdella, Pamphylian alueella. Pohjoisessa vastaan tulevat Taurusvuoret ja etelässä Välimeri. Aluetta kutsutaan monesti Turkin rivieraksi. Kaupungin jakaa kivikkoinen niemi, ja se rajoittuu länsipuolella Kleopatra-rantaan ja idässä yli 15 kilometriä pitkään rantaan jota kutsutaan Keykubat rannaksi kaupungin perustajan Sulttaani Alaaddin Keykubatin mukaan.

Ilmasto

Alanya on yksi Turkin kuumimmista alueista. Subtrooppisessa ilmastossa Tammi, Helmi ja Maaliskuussa lämpötila laskee 15-22 asteen tuntumaan. Kun taas kesäkuukausina lämpötila on aina yli 30 astetta.

Talous

Alanyassa lomailee sesonki aikana paljon matkailijoita, erityisesti Pohjoismaista, Saksasta, Venäjältä ja Alankomaista. Turisteja houkuttelevat erityisesti kohtuullinen hintataso, miellyttävän lämmin ilma, hiekkaisat rannat, vesiurheilu, historialliset nähtävyydet ja turkkilainen keittiö. Turisteille suunnattuja yökerhoja ja baareja on lukuisia. Turismi on alueen pääelinkeino yli 1,2 miljardin euron arvolla. Myös maanviljelyä, etenkin vihannesten ja hedelmien tuotantoa, harjoitetaan runsaasti.

NÄHTÄVYYKSİÄ

• Alanya Kale (Linna), vanha keskusta, Süleymaniye moskeija ja Caravanserai

• Kızıl Kule (Punainen torni), 33 metriä korkea tiilirakennus satamassa, jossa sijaitsee etnografinen museo

• Tersane (arsenaali), kuiva telakka, joka sijaitsee Tornin vieressä

• Damlataş-tippukiviluola, jonka keskilämpötila on 22 °C ja kosteusprosentti 96%

• Arkeologinen museo 

Dim-tippukiviluola, maailman kolmanneksi pisin tippukiviluola, joka löydettiin sattumalta vuonna 1994 ja avattiin yleisölle vuonna 1997 sijaitsee vuorilla Dim-joen suistolla.